Handige tips voor fotograferen met je telefoon

8 tips om nog mooiere foto’s te maken met je smartphone. In het begin is het wennen om goede foto’s met je smartphone te maken en deze 8 tips helpen je weer een stap op weg.

 1. TELEFOON LEEG
Zorg altijd voor een vol opgeladen telefoon als je gaat fotograferen. Fotografie Apps gebruiken meer stroom en is het handig om in ieder geval je lader bij je te hebben en denk ook eens na over een power pack waarmee je in mum van tijd je smartphone of tablet van stroom voorziet.
2. COMPOSITIE IS BELANGRIJK
Als je een mooi plaatje gezien hebt, denk dan na over de compositie en jouw eigen standpunt. Neem je de foto van boven of juist laag boven de grond. Van schuin opzij of van veraf. Jij bepaalt als fotograaf wat er op komt, waar je licht vandaan komt en ook wat er juist niet op komt. Je telefoon heeft een groothoeklens en er komt soms meer op dan je zelf wilt.  Gebruik ook de regel van derden. Hierbij plaats je het onderwerp niet in het midden van je foto maar bewust aan de randen.

3. BELICHTING
Het licht in de rug geeft voor optimale belichting goede resultaten maar fotograferen in tegenlicht geeft wellicht nog mooiere foto’s. Probeer het eens uit zonnetje.

4. KLIKKEN
Als je de ontspanknop ingedrukt houdt maken veel telefoons direct een serie foto’s zodat je makkelijk de juiste er uit kan kiezen en je altijd het juiste moment te pakken hebt. Let op: er kan wat vertraging zitten tussen afdrukken en daadwerkelijk fotograferen. Heb je een iPhone? Dan werkt de volume knop ook als afdrukknop.

5. BEWERKEN
Het is enorm leuk om foto’s te bewerken in speciale foto Apps. Met deze Apps kun je creatief helemaal los gaan. De meest uitgebreide App om foto’s te bewerken is Snapseed.

6. BACKUP
Bij digitale fotografie is het belangrijk dat je een back-up maakt van je foto’s op je telefoon. Vaak kan dit in de Cloud maar ook via WiFi en USB is dit mogelijk op je computer.

7. PRINTEN
Je foto’s op je telefoon bekijken is leuk en via social media deel je de foto’s ook makkelijk met anderen. Bij onze workshops print je ook zelf de foto’s via WiFi op onze printers. Snel en met een hoge kwaliteit op formaat 10×15 of A4

8. Pinterest
Het nieuwe zoeken op het internet voor beelden is Pinterest. Makkelijk om een eigen account aan te maken en via persoonlijke borden met elk een eigen interesse je foto’s te delen met anderen. Op Pinterest doe je snel creatieve ideeën op.

Neem een kijkje op onze Pinterest pagina op het smartphone bord  

Rob Turk